Rácsok Balázs

Rácsok Balázs 1994-től dolgozik a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél. Végzettsége szociális munkás, szupervízor. Szakmai munkáját a Segélyszervezet Miskolci Központjában kezdte. Több éven keresztül dolgozott családok átmeneti otthonában, majd pedig ennek a területnek a országos módszertani központját vezette.

Szociális és Fejlesztési Igazgatónként 2014-től végzi munkáját. Feladata a Segélyszervezet hazai intézményi hálózatának a koordinálása, új hiánypótló szolgáltatások kialakítása,  modellprogramok beindítása. A kapcsolati erőszak elleni küzdelem területen számos protokoll kidolgozása, konferencia lebonyolítása, prevenciós programok kialakítása kapcsolódik a nevéhez. Fontosnak tartja a szakemberek fejlesztését a szociális területen rendszeresen tart tréningeket, szupervíziókat, esetmegbeszélő csoportokat.

Miért is fontos ez a díj?

Azt gondolom, hogy kitüntetett szerepben vannak azok az emberek, akiknek a munkájuk arról szól, hogy embereken segítenek. Értéket teremtenek, a saját személyiségükkel dolgoznak, hisznek abban, hogy nincsenek reménytelen helyzetek. A díj lehetőséget ad arra, hogy a figyelem ezekre az emberekre koncentrálódjon egy kicsit. Bemutassa munkájukat, és rajtuk keresztül felhívja a figyelmet társadalomban található nehézségekre.

A díj jó eszköz lehet arra, hogy kifejezzük megbecsülésünket a segítő foglalkozásúak irányában. Vissza adva számukra valamit abból az energiából, szeretetből melyet a mindennapi munkájuk során embertársaiknak adnak.

 

RÁCSOK BALÁZS

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet képviselője

Megosztás E-mail