Kiss Dávid

Kiss Dávidnak hívnak, 37 éves vagyok. Nős, három gyermek édesapja. Diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem, szociológia-történelem szakon. 2005 óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozok, elsősorban roma közösségekkel, de pár éve már érzékenyítéssel, tanítással is foglalkozok.

Az első 8 évet Monoron a Tabán Integrációs Program szociális munkásaként, majd programvezetőjeként töltöttem. Az 500 fős roma közösség mindennapjait kísérve született a Szeretetszolgálat Jelenlét programja, amelyből  2011-ben könyv is született, melynek címe Dávid naplója, Cigánytelep nyolctól, négyig.

A monori munka után a Gyerekesély Program három északi kistérségében irányítottam a munkát, majd a miskolci romaprogramok vezetését vettem át. Ezzel egy időben a Szeretetszolgálat telepi képzését végzem többek között, elsősorban érzékenyítést, és telepi szociális munkások terepmunkáját oktatom. Két éve a Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesületét is koordinálom, amely nálunk nem csupán sport, hanem a szociális munka komoly eszköze is.

A szociális munkások közegét jól ismerem, számomra mindig fontos volt, hogy elismerjék munkánkat, munkájukat. Egy-egy elismerés kiemeli közegéből a munkát, felhívja a figyelmet a munkatársaink mellett azokra a problémás területekre is, amelyekkel foglalkoznak.

Az ilyen reflektorfényre nagy szüksége van a szakmánknak, hiszen sokszor az ismeretlenség homályában végzünk elhivatott, és a társadalmunk számára elengedhetetlen munkát. A jutalom, az elismerés fontos visszacsatolása hivatásunknak, amely nélkül a céljaink folyamatosan csak távolodnak és napi rutinná válhatnak.

Egy nagyon aktuális videó munkánkról: https://www.youtube.com/watch?v=QOPVCk9sf74

 

KISS DÁVID

Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője

Megosztás E-mail