Kedves Érdeklődő!


A Jószolgálat-díj jelölési időszaka 2018. január 31-én lezárult!

Köszönjük a beérkezett 667 jelölést. A tavalyinál is nagyobb érdeklődés és pályázatszám megerősít minket abban, hogy a díj célkitűzése fontos területekre hívja fel a figyelmet, számos kiemelkedő tevékenységet folytató személy és szervezet, közösség munkájára érdemes figyelnünk és természetesen jutalmaznunk.

Jelenleg a beérkezett jelölések feldolgozása és előszűrése zajlik.

Márciusban a magyar segélyszervezetekből álló szakmai zsűri elbírálja és kiválasztja a hivatásszerűen végzett szociális munka kategóriáiban a három szervezetet, és az egyéni kategória 3 díjazottját. Továbbá a beérkezett pályázatok közül egy személy részére kerül odaítélésre idén is az életműdíj a zsűri döntése alapján.

Az önkéntesen végzett szociális munka területein beérkezett jelöltek közül a szakmai zsűri felterjeszti az arra érdemes jelölteket, akik közül május hónapban országos szavazásban, a díj Facebook oldalán lehet majd megszavazni, hogy kik kapják 2018-ban a Jószolgálat-díj közösségi- és önkéntesen végzett szociális munka egyéni díját.

A hivatalos díjátadó rendezvény 2018. június 1-én lesz a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.


Addig is minden fontos információról hírt adunk itt a weboldalon, valamint a Facebook oldalunkon egyaránt!


A 2017/18-as évad meghirdetett kategóriái:

 

Szervezetek

Társadalmi szervezetek (alapítványok, közalapítványok, egyesületek, szövetségek, egyházak, egyházi szervezetek, egyéb jogi személyiségű nonprofit szervezetek), valamint az állam és a közigazgatás szervezetei, melyek fő tevékenysége a családokért, fogyatékkal élőkért, hajléktalanokért, kisebbségekért vagy idősekért végzett szociális munka.

Egyén

Olyan személy, akik hivatásszerűen, intézményi/szervezeti keretek között a családokért, fogyatékkal élőkért, hajléktalanokért, kisebbségekért vagy idősekért karitatív tevékenységeket végez.

Közösségek

Olyan civil szerveződések (formális pl.: egyesületek, egyházi szervezetek, egyéb jogi személyiségű nonprofit szervezetek, vagy nem formális közösségek), akik önszerveződő módon végeznek valamilyen közvetlen segítő munkát a rászoruló családokért, fogyatékkal élőkért, hajléktalanokért, kisebbségekért vagy idősekért, az adott közeg egy-egy aktuális problémájára reagálva, önkéntesek segítségével.

Egyén

Olyan személy, aki szervezeti, közösségi keretek között, és/vagy szervezeti, közösségi keretektől függetlenül, a rászoruló családokért, fogyatékkal élőkért, hajléktalanokért, kisebbségekért vagy idősért végez önkéntes segítő munkát.

ÉLETMŰDÍJ

Olyan személy, aki szervezeti, közösségi keretek között és/vagy szervezeti, közösségi keretektől függetlenül, a családokért, fogyatékkal élőkért, hajléktalanokért, kisebbségekért vagy idősekért végez vagy végzett évtizedeken át tartó, elhivatott és példaértékű segítő tevékenységet.

SZAKMAI KÜLÖNDÍJ

 

 

Megosztás E-mail