Somogyi Hírlap: Országos elismerést kapott Biró Dániel, a kaposvári anyaotthon vezetője

2018. június 8., péntek 17:00

„A siker titka, hogy hiszünk abban: tudunk segíteni” A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében díjazta a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány a szociális ágazatban dolgozókat és önkéntes segítőket. A hivatásszerűen végzett szociális munka kategória egyéni díját Biró Dániel, a Borostyánvirág Anyaotthon vezetője kapta.

- A hétvégén vehetett át egy rangos elismerést. Mennyire érte meglepetésként?

- Abszolút nem gondoltam, hogy én kapom. A szakma ajánlása alapján nevezik az embert, idén csaknem hétszáz személyt jelöltek, ebből választottak ki kilenc díjazottat. Igazán nívós elismerés, szigorú döntési mechanizmuson keresztül dönti el a hét segélyszervezet, hogy ki kaphatja a díjat.

- Hogyan került a Borostyánvirág Alapítványhoz?

- 1999. december elseje óta dolgozom itt, civil szolgálatos katonaként kerültem ide, majd gondozó, családgondozó, intézményvezető helyettes, most pedig intézményvezető lettem. Őszintén megvallva véletlenül kerültem ide, egyszerűen lusta voltam visszaszólni, hogy nem jönnék dolgozni. Igazából a Balaton-Felvidéki Nemzeti Parkhoz szerettem volna bekerülni polgári szolgálatos katonának, mert a természet mindig érdekelt. Aztán mégis idejöttem, és hamar rájöttem arra, hogy van érzékem a kommunikációhoz és jól tudom kezelni a lelki nehézségeket, ami az itt dolgozókat nap mint nap éri.

- Említette a lelki nehézségeket, amelyekből bőven kijut az anyagotthon dolgozóinak. Meg lehet szokni?

Sokszor érezzük azt: megéri ezt a munkát csinálni

A teljes interjú elolvasható a Somogyi Hírlap 4. oldalán, vagy online a sonline.hu oldalán!