Nyíregyháza.hu: A CSELEKVÉS DÍJA – VÁNDORKIÁLLÍTÁS NYÍLT A VÁCI MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT ELŐTTI TÉREN

2018. február 8., csütörtök 20:00

Vándorkiállítás nyílt a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren. A képek a 2017-es évben Jószolgálat-díjban részesülőket mutatja be. Célja az elesettek segítésének népszerűsítése. Nyíregyházáról a Periféria Egyesület kapta az elismerést tavaly. A kiállítás március 5-ig tekinthető meg.

 

Dr. Ulrich Attila nyitotta meg azt a vándorkiállítást, amely a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren lett elhelyezve. A szabadtéri kiállítás a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait mutatja be, az országjáró körútja során több városba látogat el, főként azokra a helyekre, ahonnan a díjazottak kerültek ki. A kiállítás célja a figyelemfelhívás.

"A cél az érzékenyítés elsősorban, hogy ezeknek a díjazottaknak a példáin keresztül, őket példává tegyük valamilyen formában a társadalom előtt, és az ő történeteikből tudjunk inspirálódni és tudjunk magunk is utakat találni, hogy a társadalom rászorulóival milyen módon kellene bánni – mondta el a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselője.

A Jószolgálat-díj a különböző szociális területeken áldozatos és példaértékű munkát végzőket kívánja évről évre elismerni. A díjra megfelelő ajánlással országos szinten bárki jelölhet olyan személyeket, szervezeteket, közösségeket, amelyek kiemelkedően példaértékű, áldozatos munkát végeznek a családokért, kisebbségekért, fogyatékkal élőkért, idősekért és hajléktalanokért.

A teljes cikk és a megnyitón készített képgaléria itt megtekinthető: https://www.nyiregyhaza.hu/a-cselekves-dija--vandorkiallitas-nyilt-a-vaci-mihaly-kulturalis-kozpont-elotti-teren-2018-02-08

Megosztás E-mail