Magyar Idők: Akik élhetővé teszik Magyarországot

2018. június 4., hétfő 08:00

Az idei életműdíjat Kisné Lovasi Máriának adták át 

Másodszor adták át a Jószolgálat-díjat június 1-jén a szociális ágazatban dolgozó személyeknek, innovatív szervezeteknek, valamint az önkéntes segítőknek és közösségeknek a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

 

– Napról napra pozitívan csalódom a magyar társadalomban – kezdte méltatóbeszédét Tóth Simon Ferenc, a Jószolgálat-díjat létrehozó Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja az elismerés átadóján. Mint elmondta, az idei jelöltek tevékenysége is bizonyítja, hogy szép számmal vannak közöttünk olyan emberek, akik ételt, ruhát, biztatást adnak a hajléktalanoknak, olyanok, akik számára a cigányság nem reménytelen kisebbséget jelent, és olyanok is, akik széthulló családok összefogásán dolgoznak.

– Sőt vannak, akik örömmel megajándékozzák a nagyszülőket, méltó öregkort biztosítva nekik, és vannak, akik teljessé teszik a fogyatékkal élők napjait – tette hozzá.

– Önök teszik élhetővé Magyarországot – e szavakkal köszöntötte Twiczkel György báró a jelölteket. A Jószolgálat-díjat olyan embereknek és szervezeteknek adták át, akik, illetve amelyek küldetésszerűen dolgoznak mások életének megkönnyítésén. Twickel György báró (képünkön jobbra), a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány megalapítója és kuratóriumi elnöke édesanyja, Zichy Mária Terézia grófnő erkölcsi örökségét folytatja az elismerés évenkénti odaítélésével. A család célja láthatóvá tenni azokat a példaértékű tevékenységeket, amelyek mindannyiunk számára jó példákkal szolgálnak.

A demokratikus díjra bárki jelölhette az általa nagyra értékelt segítő kezet. Idén kimagaslóan sokakat szólított meg a pályázat, hétszáz jelölt közül választotta ki a szakmai zsűri a hivatásszerűen végzett szociális munka 3-3 egyéni és szervezeti díjazottját, valamint az életmű-elismerést kiérdemlőt. Az ország több pontjáról – Veszprémből, Kazincbarcikáról, Kaposvárról, Vámosújfaluból, Debrecenből – érkeztek a rászorulók elkötelezett támogatói.

A teljes cikk a magyaridok.hu oldalán olvasható, szerző: Szilléry Éva.