Hírek

 • Apr 18 2018

  Fotókiállítás Jószolgálat-díjazottakról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr. Szántó László Szeretetotthon az idősekért, a Fogd A Kezem Alapítvány a fogyatékkal élőkért, Raffael István pedig a kisebbségekért végzett szociális munkájáért kapott elismerést.

 • Mar 20 2018

  Hálás, de nehéz feladata volt a Jószolgálat-díj zsűrijének

  Március 20-án a Jószolgálat-díj szakmai zsűrije második alkalommal tartotta meg a kerekasztal-beszélgetését, ahol a hivatásos kategóriákban döntés született, míg az önkéntes kategóriákban felterjesztéseket tettek a májusi szavazás jelöltjeinek résztvevőire.

 • Mar 06 2018

  DTV: Debrecenben a Jószolgálat-díj vándorkiállítása

  A hajléktalanokért végzett szociális munkáért kapta meg a Periféria Egyesület a Jószolgálat-díjat tavaly. A Debrecenben is működő,  nyíregyházi székhelyű szervezet tevékenységét bemutató kiállítás nyílt hétfőn a Kossuth téren.

 • Mar 06 2018

  Dehir.hu: Debrecenbe érkezett a Jószolgálat-díj szabadtéri kiállítása

  Különös képek tarkítják a Kossuth teret. A Jószolgálat-díj országjáró tárlata a 2017-ben díjazott hivatásos és önkéntes segítők példaértékű tevékenységét mutatja be.

 • Mar 05 2018

  Szabadtéri kiállítás a jócselekedetekről

  Debrecenbe érkezett a Jószolgálat-díj országjáró tárlata, mely a 2017-ben díjazott hivatásos és önkéntes segítők példaértékű tevékenységeit mutatja be köztéri fotóinstallációk formájában. Márciusban ingyenesen látogatható a Kossuth téren. A sajtónyilvános kiállításmegnyitón dr. Szoboszlai Katalin, a Periféria Egyesület elnöke, a hajléktalanokért végett szociális munka intézményi díjazottjának vezetője méltatta az elismerést és a díj üzeneteit.

 • Feb 22 2018

  Szilléry Éva: Divattá tenni a segítést

  Napjaink percembereinek percügyei mellett alaposan ki vagyunk éhezve a hiteles történetekre és az autentikus példaképekre. A Jószolgálat-díj második évében is azokat az emberi értékeket keressük és helyezzük a társadalom segítségével a reflektorfénybe, akik saját indíttatásukból, bármiféle érdek nélkül mások gondjainak könnyítésén dolgoznak. Tóth Simon Ferenccel a díjat létrehozó Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagjával beszélgettünk.

 • Feb 20 2018

  Sok jelölt a Jószolgálat-díjra - Bonum TV Délelőtt c. magazinműsor

  Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratórimi tagja beszélgetett ma a Bonum TV Délelőtt című élő magazinműsorában a Jószolgálat-díj jelöltjeiről.

 • Feb 09 2018

  Index.hu: Százával jelölték a rászorulókon segítőket a Jószolgálat-díjra

  Több országból összesen 667 jelölés történt a Twickel György által 2016-ban alapított Jószolgálat-díjra. Az összesen öt kategóriában Magyarországon kívülről, Ukrajnából, Romániából és az Egyesült Királyságból is jelöltek. A díj célja, hogy a figyelem középpontjába helyezze a szociális életpályán dolgozó hivatásos egyének, szervezetek, valamint a mindennapi önkéntes jótevők és civil közösségek munkáját. A kezdeményezéshez idén olyan közéleti személyiségek csatlakoztak, mint Ónodi Eszter színésznő és Lackfi János költő.

 • Feb 08 2018

  Nyíregyháza.hu: A CSELEKVÉS DÍJA – VÁNDORKIÁLLÍTÁS NYÍLT A VÁCI MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT ELŐTTI TÉREN

  Vándorkiállítás nyílt a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren. A képek a 2017-es évben Jószolgálat-díjban részesülőket mutatja be. Célja az elesettek segítésének népszerűsítése. Nyíregyházáról a Periféria Egyesület kapta az elismerést tavaly. A kiállítás március 5-ig tekinthető meg.

   

 • Feb 08 2018

  Nyíregyházán a Jószolgálat-díj vándor-kiállítása

  Februárban a Szabadság téren ingyenesen megtekinthető a Jószolgálat-díj országjáró szabadtéri kiállítása. A 2017-es év díjazottjait és azok tevékenységeit, pártfogoltjait bemutató kültéri kiállítás a hajléktalanokért végzett szociális munka intézményi díjazottja, a nyíregyházi Periféria Egyesület munkássága előtt tiszteleg a hónapban. A díj célja, hogy szemléletformáló kampányával felhívja a figyelmet az elesettekre és mindazon hivatásos-és önkéntes segítőkre, szervezetekre, közösségekre, akik áldozatos munkájukkal kiemelkedő tevékenységeket végeznek a rászorulókért nap mint nap.

 • Feb 07 2018

  667 jelöléssel zárt a Jószolgálat-díj új évada!

  A cselekvés díjára idén Magyarországon kívül 3 országból, 106 helyszínről összesen 667 jelölés érkezett a 2017/18-as évadban meghirdetett öt kategóriában. A Jószolgálat-díj hírére idén már a szomszédos országokból: Romániából és Ukrajnából is jelöltek olyan szervezeteket, akik székhelye a határainkon átnyúlik. Jelölés érkezett az Egyesült Királyságból is civil közösségre, valamint az önkéntesen végzett szociális munka egyéni kategóriában is jelöltek külhoni magyarokat a példaértékű segítők környezetéből.

 • Jan 19 2018

  „Minek adjak neki enni, úgyis éhes lesz újra?!”

  Lackfi János, költő, a Jószolgálat-díj 2018-as nagykövete közösségi oldalának követőit kérte fel a segítségnyújtás elleni érvek felsorakoztatására. A beérkező rímeket neves magyar színészek tették a magukévá, és ajánlanak így a társadalom számára minél érdektelenebb hozzáállást a rászorulók iránt. 

 • Jan 16 2018

  Index.hu: A tanárom azt mondta, sose leszek kettesnél jobb. De nagyot tévedett - videó riport a SZIA InDaHouse Tanodánál

  Viki elveszett volna Magyarország számára, de önkéntesek segítségével ma már példát mutat a környezetének, és érettségire készülve, már ő is gyerekeket oktat. Tanár szeretne lenni. Rengetegen vannak hozzá hasonló helyzetben.

 • Jan 12 2018

  Taxi Magazin: Segítő kezek elismerése

  Bárki szavazhat idén is a jótevőkre: egyénekre vagy civil szervezetekre, akik a maguk sorsán túl felelősséget mutatnak mások élete iránt. Második éves a Jószolgálat-díj, Tóth Simon Ferenccel, a díjat létrehozó Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagjával készített interjút a Taxi Magazin.

 • Jan 11 2018

  A cselekvés díja - Bonum TV, Délelőtt c. műsora

  Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratórimi tagja beszélgetett ma a Bonum TV Délelőtt című élő magazinműsorában a Jószolgálat-díjról.

 • Jan 10 2018

  Magyar Idők: A gondoskodó szeretet fontos az embereknek

  A Jószolgálat-díj köztéri vándorkiállítása a somogyi megyeszékhelyre került. A segítés olyan lelki minőség, ami mindenkiben megvan, a kérdés csak az, hogy táplálja-e bennünk valaki ezt a tüzet – hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere tegnap abból az alkalomból, hogy a Jószolgálat-díj köztéri vándorkiállítása a somogyi megyeszékhelyre került. A segítő kezek munkáját megörökítő fotósorozatból készült installáció a hónap végéig tekinthető meg a Város­háza előtt, a Kossuth téren.

 • Jan 09 2018

  Kapos TV - Híradó: Jószolgálat-díjat kapott a kaposfői plébános Somos László

  Negyedszázados munkája elismeréseként Jószolgálat-díjat kapott a kaposfői Somos László atya. Pályája kezdete óta támogatja a rászorulókat és a romákat.

 • Jan 08 2018

  Kaposvárra érkezett a Jószolgálat-díj szabadtéri kiállítása

  A Jószolgálat-díj vándorkiállítása Somogy megyébe érkezett, az életműdíjjal elismert Somos László atyát és a 2017-es és díjazottjait bemutató tablók 2018. január végéig ingyenesen megtekinthetőek a Kossuth téren. A díj azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, akik kiemelkedő elhivatottsággal végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. 

 • Dec 19 2017

  Szabadföld.hu: Köztünk élnek az őrangyalok

  Ők azok, akik minden médiafelhajtás vagy magamutogatás nélkül, önkéntesen segítik a rászorulókat. Akik nem csak észreveszik, de tesznek is a nincstelenekért. Szegény családokat támogatnak, hátrányos helyzetű gyerekeket korrepetálnak szabadidejükben.

 • Dec 18 2017

  Nőklapja.hu: „Örökségünk része, hogy segítünk” – Báró Twickel György és családjának története

  Ha arisztokratákról olvasunk, hajlamosak vagyunk könnyen ítélni, és azt gondolni, „ugyan már, nekik olyan egyszerű”! Márpedig, ha valakinek nem volt egyszerű élete, az Twickel György édesanyja, Zichy Mária Terézia grófnő, aki számára mégis mások segítése vált a legfontosabbá, és aki a hazai Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója. Szigeti Hajni írása.

 • Dec 15 2017

  KARÁCSONYI JÓSZOLGÁLAT

  Karácsonyfát és örömöt hoztak a székesfehérvári Iskolaházba a Várkert Bazár dolgozói

  A Várkert Bazár munkatársai karácsony közeledtével ’Jószolgálat-napot’ tartottak a székesfehérvári Szent Imre Iskolaházban december 14-én, csütörtökön. A Jószolgálat-díj 2017-es évi családokért végzett szociális munka kategóriájában díjazott intézmény 14 pártfogoltja számára egy karácsonyfát és alá ajándékokat is hoztak a Várkert Bazár munkatársai

 • Dec 12 2017

  Index.hu: Bárki megnyerheti Magyarország legmenőbb díját

  JELÖLJÖN VALAKIT A 2018-AS JÓSZOLGÁLAT-DÍJRA, AKI NAGYON MEGÉRDEMLI!

  Bárki, akit valaki jelöl. A nyugdíjas nyelvtanár, aki rászoruló gyerekeket tanít. Az étterem, amelyik hajléktalanokat lát vendégül. A néni, aki megvarrja a  rászorulók szakadt ruháit. A kislány, aki reggelente két szendvicset csinál, hogy adhasson egyet a megállóban a hajléktalannak. A gimnazisták, akik tananyagot fejlesztenek tartósan beteg diákoknak hogy ne maradjanak le, a munkanélküli, aki az időseknek intézi a bevásárlást és a postára járást, a színházbolond, aki magával viszi a látássérült társát, mert ő másképp nem jutna el.

 • Dec 07 2017

  Lackfi: Hahó, kérem, itt valami nagyon jó történik; ha kedvetek van, gyertek, csatlakozzatok!

  A Jószolgálat-díj immár második éve jutalmazza azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. Az idei évad nagykövetei Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő és Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő. Lackfi Jánossal és Tóth Simon Ferenccel, a díjat alapító Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagjával beszélgettünk.

 • Dec 02 2017

  Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat-díj szabadtéri kiállítása

  A fővárost követően Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat-díj vándorkiállítása, mely azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, akik kiemelkedő elhivatottsággal végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. A kiállítást az érdeklődők 2018. január 6-ig tekinthetik meg a Városháza téren.

 • Nov 21 2017

  Duna TV - Család-barát magazinműsor: Idén is lehet jelölni a Jószolgálat-díjra

  A Család-barát magazinműsor ma délelőtti adásában beszélgetett Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriuma tagja, Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese és Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője a Jószolgálat-díjról.

 • Nov 03 2017

  „Állj mellé, állj bele! - versenyben a Jószolgálat-díj

  Társadalmi ügyek támogatását tűzte célul a JCDecaux közterületi cég és a Kreatív közös pályázata, az „Állj mellé, állj bele!". A legjobb 20 kiállás között van Lackfi János nagykövetünk verse, mellyel versenybe száll a Jószolgálat-díj projekt az országos plakátkampányért.

   

 • Oct 27 2017

  Rádióbeszélgetés a Civil Rádió Filagória című műsorában

  A Civil Rádió - FM 98 Filagória című műsorának vendége volt Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja.

 • Oct 20 2017

  Ismét Jószolgálat-díj

  A Bonum TV - Délelőtt című műsorában beszélgetett Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja. 

 • Oct 16 2017

  Jószolgálat napot tartottak a Telekom önkéntesei Pécsett

  2017. október 13-án, pénteken a Magyar Telekom Nyrt. 20 önkéntese Pécsett a Fogd a Kezem Alapítványnál önkéntes napot tartott, mely során az otthon épületét és környezetét megszépítették. A Jószolgálat-díjas intézmény lakóinak megismerése mellett közösen támfalat építettek, falat festettek és a kerítést javították ki.

 • Oct 04 2017

  Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat-díj újabb jelölési időszaka

  A cselekvés díja, a Jószolgálat-díj immár második éve díjazza azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. Rendhagyó ünnepség keretében, a 2017-es év díjazottjaival és pártfogoltjaikkal közösen nyitották meg a díjazottakat bemutató szabadtéri kiállítást a budapesti Március 15. téren az újabb jelölési időszak meghirdetését követően.

 • Oct 04 2017

  Ismét várják a jelöléseket a Jószolgálat-díjra

  Budapest, 2017. október 4., szerda (MTI) - A Jószolgálati-díj idei díjazottjait bemutató szabadtéri kiállítás nyílt szerdán a budapesti Március 15. téren, s egyúttal a "cselekvés díja" újabb jelölési időszakát is meghirdették.

   

 • Oct 04 2017

  Most olyanok is kaphatnak díjat, akik tényleg megérdemlik

  Tavaly indította el Twickel György, Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő fia a Jószolgálat-díjat, amit olyan önkénteseknek, hivatásos szociális munkásoknak, szervezeteknek vagy közösségeknek adnak, akik áldozatos munkával segítenek a rászorulóknak. A második alkalommal meghirdetett díj apropójából szabadtéri kiállítást rendeztek a budapesti Március 15. téren, illetve elkezdődött a jelölés is a díjakra.

   
 • Oct 04 2017

  Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat-díj újabb jelölési időszaka

  A Jószolgálat-díj immár második éve díjazza azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. Az újabb jelölési időszak meghirdetését követően rendhagyó ünnepség keretében, a 2017-es év díjazottjaival és pártfogoltjaikkal közösen nyitották meg a díjazottakat bemutató szabadtéri kiállítást a Március 15. téren. A 2017/18-as évad médiatámogatója a Családháló is!

 • Sep 01 2017

  Mozgássérült emberek álmait váltja valóra a budapesti trolibuszvezető

  Brandt Viktor álomszállító és ez az állítás bármennyire is túlzónak tűnhet, igazából egyáltalán nem az. A budapesti trolibuszvezető miután végez a munkájával nem hazamegy hanem "másodállásként" mozgáskorlátozott emberek álmait valósítja meg. Legyen szó dunai hajóútról, motorozásról vagy vitorlázórepülésről, Viktor előtt nincs akadály mert életcéljának tekinti, hogy be tudja bizonyítani, hogy az átlagtól picit eltérő emberek is élhetnek teljes értékű életet.

 • Aug 23 2017

  Életre-való családi magazin

  Magyar László nyilatkozik a Magyar Katolikus Rádió Életre-való családi magazin műsorában.

 • Aug 15 2017

  Nem büntetni kell őket

  A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány azokat a szociális területen tevékenykedő professzionális és önkéntes segítőket jutalmazza a Jószolgálat-díjjal, akik munkájukkal sokat tesznek hátrányos helyzetű embertársainkért. Juhász Péter, a Budapesti Javítóintézet igazgatója egyéni kategóriában, a családokért végzett szociális munkájáért kapta meg az elismerést. A képesítés nélküli óvodapedagógusból lett sokszorosan képzett intézményvezetőt kérdeztük életpályájáról. 

 • Aug 09 2017

  Kézjegy - Kiss Pál Jószolgálat-díjas polgárőr

  Kiss Pálról készült videót láthattok a Gyula Televízió Kézjegy c. műsorában, aki Jószolgálat-díjjal jutalmaztak a tanyán élő idősekért végzett áldozatos és példaértékű munkájáért. A gyulai polgárőr a Kézjegyben beszélt a tanyavilágban végzett munkájáról, valamint arról, hogy milyen problémákkal kell megküzdeniük a tanyasi embereknek a mindennapjaik során.

 • Jul 17 2017

  Díjátadó ünnepség

  Videó készült a Jószolgálat-díj átadó ünnepségéről, amit itt tekinthettek meg.

 • Jul 13 2017

  Rádiós interjú a Trend FM élő műsorában

  A Trend FM - Monitor Délután c. élő magazinműsorban két díjazottal és Tóth-Simon Ferenccel készítettek interjút. Kiss Anikó, a SZOCSOMA elnöke, a civil közösségi kategória győztese, és Magyar László, az egyéni kategória fogyatékkal élőkért végzett szociális munka díjazottja, és Tóth-Simon Ferenc szólal meg.

 • Jul 06 2017

  Az emberhez méltó helyzet az, hogy van hol laknia

  Jószolgálat-díjban részesült a Periféria Egyesület, a róluk készült cikket itt olvashatjátok.

 • Jun 28 2017
 • Jun 20 2017

  Minek ide önkéntes? 110 százalékos a közmunka!

  Interjú a Szociális Innováció Alapítvánnyal (SZIA), Indahouse Hungary-vel, és Benkő Fruzsinával, melyet itt olvashattok.

 • Jun 17 2017

  Jószolgálat-díjjal jutalmazták a gyulai polgárőrt

  Jószolgálat-díjban részesült Kiss Pál a tanyavilágban élő idősekért végzett önzetlen és önkéntes tevékenységének elismeréseként. Az interjút itt tekinthetitek meg.

 • Jun 17 2017

  Interjú a Magyar Katolikus Rádió - Sorsfordítók című műsorában

  Idén első alkalommal adták át a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által alapított Jószogálat-díjat. Az interjúban Gróf András, Kiss Anikó és Goldmann Tamás szólal meg. Itt hallgathatjátok.

 • Jun 15 2017

  Egy jó szolgálat - A Szent Imre Iskolaház az önkéntesek szemével

  Öt gyermekkel indultak, mára már generációk nőnek ki a Szent Imre Iskolaház szárnyai alól.

 • Jun 14 2017

  Interjú az Életre-valók műsorában

  A Magyar Katolikus Rádió Életre-való című műsorában Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselője, és a Jószolgálat-díj két díjazottja, Juhász Péter és Németh Ádám beszélgettek. Az interjúkat 30_35-től hallgathatjátok!

 • Jun 12 2017

  Jószolgálat-díjról a Kölcsey Tv műsorában

  Jószolgálat-díjat kapott a nyíregyházi Periféria Egyesület. A civil szervezet, a hajléktalanokért végzett szociális munka intézményi kategóriájában vehette át az elismerést. A részleteket itt tekinthetitek meg.  

 • Jun 08 2017
 • Jun 08 2017

  Jószolgálat-díjról a Nyíregyházi Televízió műsorában

  Jószolgálat-díjban részesült a Periféria Egyesület a hajléktalan-ellátásban végzett szociális munkájáért. Az elismerést és a vele járó egy millió forintot első alkalommal adták át, így a nyíregyházi szervezet kapta meg Magyarországon először. A műsort itt tekinthetitek meg.

 • Jun 02 2017

  Jószolgálat-díjról az M1 Ma délelőtt élő adásában

  Az M1 Ma délelőtt című élő műsorában Benkő Éva Fruzsinával, az InDaHouse nevében, és Tóth Simon Ferenccel, Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselőjével történt beszélgetést itt tekinthetitek meg.

 • Jun 01 2017

  Kiosztották a Jószolgálat-díjakat - Egy pécsi szeretetotthon is kapott elismerést

  Goldmann Tamás nyilatkozott a Pannon Krónika műsorában, a Dr. Szántó László Szeretetotthonról. A videóban 8 perctől láthatjátok.

 • May 31 2017

  Jószolgálat-díj átadó ünnepség

  Átadták a 2017-es Jószolgálat-díjakat SAJTÓKÖZLEMÉNY   Budapest, 2017. május 31. 

 • May 12 2017

  Őket jelölték a Jószolgálat-díj különdíjára, ön dönthet!

  Ebben a cikkben olvashattok a Jószolgálat-díj különdíjának jelöltjeiről.

 • Feb 22 2017

  Interjú a Család-barát műsorában

  Interjú Kőrösi-Gilicze Rékával, a Református Szeretetszolgálat szóvivőjével, Kiss Dáviddal, a Magyar Málta Szeretetszolgálat képviselőjével, és Tóth Simon Ferenccel, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány Képviselőjével. Az interjú a 24. percnél kezdődik.

 • Feb 10 2017

  Jószolgálat-díj: lezárult a jelölés

  Lezárult a jelölési időszak a Twickel-Zichy Mária Terézia emlékére alapított Jószolgálat-díjra, melyre január 31-ig lehetett országos szinten pályázni olyan személyeket vagy intézményeket, akik fontos szociális munkát végeznek.

Megosztás E-mail