Hírek

 • Dec 16 2018

  Szabad Föld Online: Megtartó közösség

  Egy fecske is csinálhat nyarat, jó példa erre Kisné Lovasi Mária. A semmiből szervezte meg Veszprém szociális ellátórendszerét, nyugdíjasként pedig karitászcsoportot hozott létre Kislődön.

 • Dec 11 2018

  REKORD IDŐ ALATT 789 JELÖLÉS a Jószolgálat-díj 2018/19-es évadában

  A szekszárdi Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott Jószolgálat-díj harmadik évadában, három hónap alatt közel 800 jelölés érkezett a hivatásos szociális munkásokra, szervezetekre, önkéntes segítőkre és közösségekre. Magyarországon kívül a szomszédos országokból: Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából is többen jelöltek szociális munkásokat a rászoruló kisebbségek közvetlen környezetéből.

 • Dec 07 2018

  Minap.hu: Megnyílt a Hősök terén a Jószolgálati-díj szabadtéri kiállítása

  A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány és a hét nagy magyar segélyszervezet együttműködésében megvalósuló Jószolgálat-díj szabadtéri kiállítása érkezett meg Miskolcra csütörtökön.

 • Dec 07 2018

  Észak-Magyarország: Segítségüket jutalmazták

  A Jószolgálat-díj 2018-as díjazottjait, Németh Mártát és Molnár-Gál Bélát bemutató szabadtéri kiállítás nyílt tegnap Miskolcon a Hősök terén. A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által a városba hozott tárlatot a helyszínen a két díjazott nyitotta meg, akik szociális munkájukkal évtizedek óta segítik a régió rászorulóit. 

 • Dec 06 2018

  Hősök a Hősök terén

  December 6-án a Jószolgálat-díj 2018-as díjazottjait bemutató vándor-kiállítás a két Borsod-Abaúj Zemplén megyei díjazott tiszteletére Miskolcra érkezett. A fotótárlat a hivatásos-és önkéntes segítők, szervezetek tevékenységeit mutatja be a Hősök terén 2019. január 10-ig. A sajtó nyilvános megnyitón beszámoltak az új évad eredményeiről is, az öt kategóriában november 30-ig beérkezett 789 jelölésről.

 • Nov 27 2018

  Index.hu: Ehhez a hittantanárhoz boxer és vipera kell

  A kazincbarcikai Don Bosco Iskola igazgatója, Molnár-Gál Béla hátrányos helyzetű gyerekeken és borsodi cigány családokon segít, emellett diakónusként is dolgozik - pedig eleinte nem volt könnyű dolga. Rájött, mi kell ahhoz, hogy valódi segítséget adjon.

 • Nov 23 2018

  Szabad Föld: Mosoly a szájmaszk alatt

  Aki egyszer Amigo lett, örök életére az marad. Mint azok a fiatalok, akik súlyosan beteg gyerekek életébe próbálnak derűt és vidámságot vinni. Nem csak a kórházi időszak alatt, hanem sokszor azután is. Mert az Amigók igazi barátok.

 • Nov 21 2018

  Magyar Kurír: Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

  November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

 • Nov 08 2018

  Index.hu: Néha olyan ez, mint megkérdezni, hogy leszel-e a barátom

  Kórházba kerülni mindenképp rossz, de gyerekként még inkább el vagy veszve. Fábián Sára 4 éve hozott létre egy alapítványt, ami tanulással és barátkozással segíti a gyerekeket. Az Amigos alapítványban ma már 94 önkéntes dolgozik.

  Fábián Sára tavaly elnyerte a Jószolgálat-díj szakmai különdíját. Az Index idén is partnere az önkéntes munkát elismerő Jószolgálat-díjnak, amire idén itt lehet jelölni személyeket, közösségeket.

  Ha támogatni szeretnéd az Amigos a gyerekekért alapítványt, itt megteheted.

 • Nov 07 2018

  Veol.hu: Kiállítás mutatja be a szociális területen dolgozók munkáját

  A szociális munka területén elismert hivatásos és önkéntes segítők tevékenységét mutatja be a Jószolgálat-díj vándorkiállítás, amely Veszprémben, a városháza előtti téren nyílt meg kedden.

 • Nov 07 2018

  Veszprém TV: Tablókon a díjazottak

  Veszprémbe érkezett a Jószolgálat-díj kültéri kiállítása. Interjút adott a Veszprém TV-nek Kisné Lovasi Mária, a Jószolgálat-díj 2017/18-as évadának életműdíjasa és Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja.

 • Nov 06 2018

  M5 Kulturális Híradó: Veszprémbe érkezett a Jószolgálat-díj vándorkiállítása

  A Kulturális Híradó Jószolgálat-díj vándorkiállításáról szóló riportja 18:50-től látható.

 • Nov 06 2018

  Vehir.hu: Hősök a veszprémi utcán

  Jószolgálat díjat elnyert szociális munkások tevékenységéről szóló kiállítás nyílt kedd délelőtt az Óváros téren, a Városháza előtt.

 • Nov 06 2018

  Veszprém: Kiállítás a cselekvő emberekről

  A Jószolgálat-díj 2018/19-es évadának első vidéki állomására érkezett a díjazottakat bemutató vándor-kiállítás, mely a hivatásos-és önkéntes segítők, szervezetek tevékenységeit mutatja be. A fotótárlat az Óváros téren ingyenesen megtekinthető november 30-ig. A sajtónyilvános megnyitón Kisné Lovasi Mária életműdíjas is beszédet mondott.

 • Nov 05 2018

  Jelölj te is november 30-ig!

  November 30-ig várjuk a jelöléseket a Jószolgálat-díj 2018-as díjazottjaira!

 • Oct 24 2018

  Kossuth Rádió: Jó napot, Magyarország!

  Beszélgetés Tóth Simon Ferenccel, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselőjével a Jószolgálat-díj jelölési időszakáról 16:50 perctől.

 • Oct 23 2018

  TEOL: Ismer példaképeket?

  Öt kategóriában: életműdíj, hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka, egyéni és szervezeti, valamint közösségi kategóriákban lehet pályázni.

 • Sep 27 2018

  Képmás Magazin: Akit az Isten küldött

  Dél körül érkezünk a kazincbarcikai Don Bosco Iskolába. Szünet van, rengeteg fiatal az udvaron, a folyosók kihaltak. Az emeletről a földszintre költöztetett igazgatói irodában "Béla bá", Molnár-Gál Béla fogad minket. Egyenesen a menzára vezet, s ott rögtön mesélni kezd. Ebéd után órát látogatunk, majd elkísérjük Balajtra, ahol "Béla atyának" köszönhetően újra van mise, hittan és élénk közösségi élet. 

 • Sep 22 2018

  Katolikus Rádió: Kép a tükörben?

  Kötelességünk segíteni minden rászorulónak – ez az elv vezérelte Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő életét, akinek tiszteletére a fia alapítványt hozott létre. Minden évben Jószolgálat-díjjal tüntetik ki azokat a szociális munkásokat, akik példaértékű munkát végeznek. A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítványról és a Jószolgálat-díjról, valamint a segítő tevékenység kommunikációjáról beszélgettek a Katolikus Rádió meghívására az Alapítvány munkatársával, Tóth Simon Ferenccel.

 • Sep 19 2018

  Szabad Föld: Lehajolni a földön fekvőhöz

  KÖTELESSÉGÜNK SEGÍTENI minden rászorulónak – ez az elv vezérelte Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő életét, akinek tiszteletére a fia alapítványt hozott létre. Minden évben Jószolgálat-díjjal tüntetik ki azokat a szociális munkásokat, akiknek emberfeletti és odaadó munkája példaértékű.

 • Sep 17 2018

  Észak-Magyarország: A krumpliföldre álmodta

  Húsz éve érkezett Vámosújfalura a Búzavirág Alapítvány vezetője.

 • Sep 07 2018

  Kossuth Rádió - Elindult a Jószolgálat-díj 2018/2019-es évada

  A Kossuth Rádió Közelről című műsorában megszólal Tóth-Simon Ferenc a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja és Balla Eszter színművész, a Jószolgálat-díj nagykövete. 

 • Sep 06 2018

  M5 - Híradó: Újra lehet jelölést leadni a cselekvés díjára, azaz a Jószolgálati díjra

  Szeptember 5-én megnyitják a Jószolgálati-díj 2018/19-es évadát és egyben bemutatják a 2017/18-as évad díjazottjait felvonultató szabadtéri fotókiállítást. A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott elismerés a különböző szociális területeken példaértékű és áldozatos munkákat végző személyeket, szervezeteket és közösségeket jutalmazza.

 • Sep 06 2018

  Családháló.hu Magyarország jobbik arcai – Megnyílt a Jószolgálat-díj 2018/19-es évada

  Szeptember 5-én, a jótékonyság világnapján a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány megnyitotta a Jószolgálat-díj 2018/19-es évadát, amelyben immár harmadszorra várják a jelöléseket szociális munkásokra, önkéntes segítőkre, szervezetekre és közösségekre 2018. november 30-ig. A díj a szociális munkát és a rászorulók iránti felelősségvállalás fontosságát kívánja népszerűsíteni egész éves médiakampánnyal, többek között a belvárosban kihelyezett, majd országos turnéra induló fotókiállítással.

 • Sep 06 2018

  Index.hu: Sokan nem értik, miért simogatjuk, puszilgatjuk őket

  Az ember belép az újpalotai lakótelep peremén a Fejlesztő Gondozó Központ (FENO) földszintes épületbe, és egy másik univerzumban találja magát. Nem működnek a megszokott kommunikációs rutinjai, nem működik a beszéd, egészen másképp lehet csak szemkontaktust teremteni, furcsa hangok visszhangoznak mindenhonnan. 

 • Sep 05 2018

  Index.hu: Az embermentők sem vártak másokra

  A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott Jószolgálat-díj nem véletlenül szeptember 5-én mutatta be a könyvet a 2017/18-as év nyári díjazottjairól: ez a nap Kalkuttai Szent Teréz halálának napja és magyar kezdeményezésre jótékonysági világnap.

 • Sep 05 2018

  Belvárosi kiállítással megnyílt a Jószolgálat-díj 2018/19-es évada

  A Jószolgálat-díj, a példaértékű cselekedetek elismerése újra várja a jelöléseket! A jótékonyság világnapján tett sajtóbejelentést követően a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány megnyitotta a díj 2018/19-es évadát, melyben újra várják a szociális munkásokra, önkéntes segítőkre, szervezetekre és közösségekre 2018. november 30-ig a jelöléseket. A díj a szociális munkát és a rászorulók iránti felelősségvállalás fontosságát kívánja népszerűsíteni a belváros szívében kihelyezett fotókiállítással.

 • Aug 30 2018

  Index.hu: Tévedés, hogy csak hajléktalanok állnak sorba ételért

  Egy sör árából egy tál rendes ételt lehet főzni – ez volt az a felismerés, melynek nyomán pár éve összeállt néhány VII. kerületi vendéglátóhely, és a körülöttük kialakuló civil körrel alig öt év alatt több mint kétszázezer adag ételt juttattak el a rászorulóknak a támogatók jóvoltából. Májusban a Heti Betevő kapta a Jószolgálat-díj különdíját az önkéntesen végzett szociális munka kategóriában. A díj médiatámogatója idén az Index.

 • Aug 17 2018

  Index.hu: Mi már úgy érezzük, mintha cigány vér lenne benne

  Molnár-Gál Béla a kazincbarcikai Don Bosco Iskola igazgatója. Az intézmény vezetőjeként
  célja a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása, hogy szakmát adjon a kezükbe, és megértesse
  velük, hogy lehetőleg akkor vállaljanak gyereket, amikor megteremtették a szükséges egzisztenciát.
  Mindezt nem büntetéssel, hanem szeretettel rávezetve próbálja elérni. Molnár-Gál Béla emellett több
  mint tíz éve egy borsodi faluban, Balajton felkarolt egy cigány közösséget és újranyitotta a bezárt
  templomot. A kallódó gyerekek azóta iskolába járnak, jelentősen csökkent a bűnözés és a konfliktusok
  száma. Kijárta, hogy több mint tizenöt családhoz bekössék a vizet, és fürdőszobákat alakítsanak ki.
  Béla „atyát”, aki emellett négy gyermek édesapja, az Isten küldte – mondják a helyiek.

 • Aug 10 2018

  Civil Rádió: Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány

  A Civil Rádió Filagória c. műsorában beszélgetett Tóth Simon Ferec, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselője az alapítvány munkájáról és a Jószolgálat-díjról.

 • Aug 06 2018

  Index.hu: Ha egyet megmentünk, már megérte

  "Akarok gyünni" – a kisiskolás Misi ezzel az elhatározással toppant be a pándi Nemadomfel Házba három éve.
  A most 11 éves fiú azóta is jár a házba, amely neki és egy tucat másik gyereknek délutánonként
  majdnem az otthont jelenti.

 • Jul 31 2018

  Index.hu: Sok férfit láttam itt térdelni, zokogni

  Dani bácsi – mindenki csak így szólítja. Így hívják a gyerekek és az anyák, akik az ország minden részéről az anyagi ellehetetlenülés vagy az otthoni bántalmazás elől a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonba menekültek, és itt leltek átmeneti menedékre. Dani bácsi – így szólította őt huszonéves korában az a nála jóval idősebb férfi is, aki az anyaotthon bejáratánál kísérelt meg öngyilkosságot, miután felesége és gyerekei oda menekültek előle. Pedig Dani bácsi, azaz Biró Dániel még most is csak 38 éves. Lassan 20 éve dolgozik itt, de amilyen történeteket hallott az ide menekülő nőktől, amilyen sorsokat látott, az alapján biztosan többet tud az életről, mint vele egykorú társai. Hivatásszerűen végzett szociális munkájáért idén Jószolgálat-díjat kapott.

 • Jul 23 2018

  Index.hu: A megbízhatóság a legfőbb értékük

  Négy éve, 20 éves korában alapította az Amigos a Gyerekekért Alapítványt, amelynek egyetemista tagjai hat kórházban, heti rendszerességgel
  betegeskedő gyerekeknek oktatnak nyelveket, korrepetálják őket, vagy csak kézműveskednek, barátkoznak velük. Olyan közösséget épített,
  aminek minden tagja örömmel jár a beteg gyerekek közé. Fábián Sára a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriájának szakmai különdíjasa.

 • Jul 20 2018

  Index.hu: Zenével és kilométerekkel a beteg gyerekekért

  Gyerekkora óta magától értetődő volt, hogy az ember igyekszik segíteni másokon. „Ezt az erkölcsi meggyőződést kaptam útravalóul a tarisznyámba a szüleimtől, a szociális munkás édesapámtól és orvos édesanyámtól” – vallja Nádudvari Péter, aki a közönség szavazataival lett a Jószolgálat-díj egyéni kategóriájának győztese. A díj médiatámogatója idén az Index.

 • Jul 17 2018

  Bonum TV - Délelőtt: A cselekvés díja – Tóth Simon Ferenc, Biró Dániel

  A Jószolgálat-díjról és az egyik díjazott, Biró Dániel munkájáról, a Borostyánvirág Alapítványról is beszélgettek a Bonum TV Délelőtt című műsorában.

 • Jul 12 2018

  Index.hu: Volt a helyiekben némi fenntartás, hogy vakok fognak érkezni

  Németh Márta húsz évvel ezelőtt indult el Budapestről két látás- és értelmi sérült gyerekkel a Borsod megyei Vámosújfalura, hogy vakoknak segítsen önálló életet élni a budapesti nagy intézményekkel szemben kisebb, családiasabb környezetben. Gördülékeny indulás után küzdelmesebb évek jöttek, mostanra pedig már nemcsak vakoknak, hanem értelmi sérülteknek, környékbeli leszázalékoltaknak is megélhetést biztosítanak. Vámosújfalun beszélgettünk vele arról, amit már felépítettek, és arról, hogyan jutott el idáig. De elkísértük őket egy balatoni útra is. Németh Márta a Jószolgálat-díj egyik idei nyertese, 2017-18-ban az Index a díj médiatámogatója.

 • Jun 29 2018

  Index.hu: Nem mondunk le senkiről

  Talán nincs még egy ennyire összetett tevékenységi körrel rendelkező egyesület Magyarországon, mint az Oltalom Karitatív Egyesület Központ. A nyolcadik kerületben működő szervezet a rendszerváltáskor jött létre, azzal a céllal, hogy olyan embereket támogasson, akiket mások magukra hagytak. Idén Jószolgálat-díjat nyertek. Ott vannak a kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben levők mellett, időseket, hátrányos helyzetű gyerekeket, hajléktalanokat, katasztrófa által sújtottakat, menedékkérőket, szegényeket és betegeket is segítenek. 2017-18-ban a Jószolgálat-díj médiatámogatója az Index, a szervezet különböző intézményeiben jártunk.

 • Jun 29 2018

  Világgazdaság: Egyre trendibb az önkénteskedés

  Magyarországon valamivel több, mint tizenegyezren vállalnak rendszeresen önkéntes munkát. Szakemberek szerint nagyon nehéz ma az önkéntesek lelkesedését fenntartani, de tény, hogy az iskolai közösségi szolgálatot végző diákoktól a nyug­díjaskorú emberekig lehet segítőket találni.

 • Jun 23 2018

  Index.hu: Marika, mi szeretünk téged. A faluban mindenki szeret

  Kisné Lovasi Mária negyven évig dolgozott szociális munkásként. A semmiből megszervezte Veszprém város szociális ellátórendszerét, alapított két idősek otthonát, közben tíz évig hajléktalanokkal és felnőttkorú értelmi fogyatékossággal élőkkel is foglalkozott. Még nyugdíjas korában sem állt le: szülőfalujában egy karitászcsoportot hozott létre, akikkel folyamatosan rászoruló családokat és időseket támogatnak. Mozgalmas életet élt, rengeteg emberen segített, pedig azt mondja, csak véletlenül sodródott a szociális pályára.

 • Jun 21 2018

  Abcúg.hu: Olyan nincs, hogy mi cserben hagyunk egy gyereket

  Fábián Sára előbb orvos szeretett volna lenni, aztán újságíró, most pedig stratégiát és szervezést tanul Amszterdamban. De addig is, azért létrehozott egy alapítványt, ami ma már nyolcvan önkéntessel látogatja rendületlenül a kórházban fekvő gyerekeket. Nem akarják megváltani a világot, épp csak annyi a céljuk, hogy senki ne feküdjön magányosan a fehér ágyakban, és ne maradjon le a tananyaggal. És persze ne csődtömegként térjen majd vissza a suliba, hanem egy menő egyetemista barátságával a tarsolyában.

 • Jun 20 2018

  Demokrata: A Jószolgálat maratonistája

  ZENÉVEL ÉS SPORTTAL A FOGYATÉKKAL ÉLŐKÉRT
  Közel hétszáz jelölt közül idén a debreceni Nádudvari Péter kapta a legtöbb szavazatot a Jószolgálat-díj önkéntesen végzett egyéni szociális munka kategóriájában. A fiatal családapa kamaszkora óta foglalkozik beteg vagy fogyatékkal élő gyermekekkel, zeneterapeutaként és sportolóként egyaránt.

   

 • Jun 18 2018

  Kossuth Rádió - Családok, történetek

  Életről, szükségről, családról Jószolgálat-díjasokkal. Nádudvari Péterrel és Molnár-Gél Bélával beszélgettek a Kossuth Rádió Családok, történetek című vasárnap reggeli műsorában, valamint a díjat alapító Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselőjével, Tóth Simon Ferenccel az elismerésről.

 • Jun 14 2018

  Index.hu: Amikor a kétméteres férfi könnyei potyogtak, az még nekem is sok volt

  A rászorulóknak biciklivel ételt szállító Budapest Bike Maffia az utóbbi évek egyik legjobb és legsikeresebb civil kezdeményezése. Nem véletlen, hogy a közönségszavazatok alapján nemrég ők lettek a Jószolgálat-díjat nyertesei az önkéntesen végzett szociális munka kategóriában. A díj médiatámogatója idén az Index, a győzteseket bemutató anyagokat mostantól hetente közöljük. A BBM-ről Havasi Zoltán mesélt az Indexnek.

 • Jun 11 2018

  Észak-Magyarország: A díj fontos, de nem minden

  Jószolgálat-díjat kapott Németh Márta, a Búzavirág Alapítvány vezetője. A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében telt házas díjátadó ünnepség keretében adta át a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány a rangos elismerést, a Jószolgálat-díjat a szociális ágazatban dolgozó személyek és innovatív szervezetek, valamint az önkéntes segítők és közösségek részére.

 • Jun 08 2018

  XV TV: Megkérdezzük a polgármestert c. adás

  A június elsejei Jószolgálat-díj átadójáról és a hivatásszerűen végzett szociális munka egyik szervezeti díjazottjáról a XV. kerületi FENO-ról beszélgetett Németh Angéla XV. kerületi megbízott polgármester.

 • Jun 08 2018

  Somogyi Hírlap: Országos elismerést kapott Biró Dániel, a kaposvári anyaotthon vezetője

  „A siker titka, hogy hiszünk abban: tudunk segíteni” A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében díjazta a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány a szociális ágazatban dolgozókat és önkéntes segítőket. A hivatásszerűen végzett szociális munka kategória egyéni díját Biró Dániel, a Borostyánvirág Anyaotthon vezetője kapta.

 • Jun 06 2018

  Kossuth Rádió - Napközben

  A Kossuth Rádió Napközben című műsorában beszélgetett Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja, Biró Dániel, a Jószolgálat-díj hivatásszerűen végzett szociális munka egyéni díjazottja és a Nem Adom Fel Alapítványtól Papp Szabolcs, a hivatásszerűen végzett szociális munka szervezeti kategóriájának képviselője.

 • Jun 06 2018

  Periszkóp Palotán: Jószolgálat-díjat kaptak a segítők

  A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány Jószolgálat-díjával tüntették ki június elején az ESZI (Egyesített Szociális Intézmények) Fejlesztő Gondozó Központját, a súlyosan, halmozottan fogyatékos felnőttek és gyerekek gondozásával foglalkozó közösség a Magyar Tudományos Akadémián vehette át a rangos elismerést. A Molnár Viktor utcai gondozóközpont közössége a hivatásszerűen végzett szervezeti kategóriában kapta a kitüntetést, mellettük a Nem Adom Fel Egyesületet és Iványi Gábor Oltalom Karítatív Egyesületét díjazták ugyanebben a körben.

 • Jun 04 2018

  Szaléziak.hu: Jószolgálat-díjat kapott Molnár-Gál Béla

  Tizenegy szociális munkát végző személynek és szervezetnek adták át a Jószolgálat-díjat június 1-én, pénteken este a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Közöttük volt Molnár Gál Béla, a kazincbarcikai Don Bosco Szakiskola igazgatója, aki a hivatásszerűen végzett szociális munka egyéni kategóriában nyerte el a díjat.

 • Jun 04 2018

  Bonum TV - Délelőtt: A példaértékű munka elismerése – Kisné Lovasi Mária

  Jószolgálat-díj életműdíjat kapott Kisné Lovasi Mária, aki a kislődi karitászcsoport vezetője.

  A Bonum TV Délelőtt c. műsorának vendége volt.

 • Jun 04 2018

  Magyar Idők: Akik élhetővé teszik Magyarországot

  Az idei életműdíjat Kisné Lovasi Máriának adták át 

  Másodszor adták át a Jószolgálat-díjat június 1-jén a szociális ágazatban dolgozó személyeknek, innovatív szervezeteknek, valamint az önkéntes segítőknek és közösségeknek a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

   

 • Jun 02 2018

  Népszava: Bringázva segíteni menő - A Bike Maffiával bicikliztünk

  A Vitamin kommandó önkéntesei szendvicseket kennek, majd két kerékre pattanva hajléktalanokhoz viszik mindazt, amit elkészítettek. A Budapest Bike Maffiával bicikliztünk csütörtök este.

 • Jun 01 2018

  Hír TV: Az elesettekért végzett áldozatos munkájukért díjazták őket

  Szociális munkásokat és szervezeteket díjazott a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány, ami nevét Zichy Mária Terézia grófnőről, a hazai Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítójáról kapta. A Jószolgálat-díjjal a szervezet 2017 óta ismeri el a rászorulókért végzett munkát. Az elismerésre idén három országból több mint hatszáz jelölés érkezett, a díjakat három kategóriában adták át.

 • Jun 01 2018

  Index.hu: Díjat kaptak, mert támogatják az elesetteket

  Tizenegy szociális munkát végző személy és szervezet kapott Jószolgálat-díjat péntek este a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A 2016-ban a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott Jószolgálat-díj a különböző szociális területeken példaértékű és áldozatos munkákat végző személyeket, szervezeteket és közösségeket jutalmazza. A Jószolgálat-díj második díjátadó ünnepségén a szakmai zsűri által megszavazott hivatásos szociális munkás kategóriák, az életműdíj, és az indexes közönség-szavazáson győztes önkéntes kategóriák nyertesei kaptak díjakat.

 • Jun 01 2018

  Átadták a 2018-as Jószolgálat-díjakat

  A hivatásos-és önkéntes szociális munkások, szervezetek legnagyobb szakmai elismerését. A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében teltházas díjátadó ünnepség keretében adta át a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány a rangos elismerést, a szociális ágazatban dolgozó személyek és innovatív szervezetek, valamint az önkéntes segítők és közösségek részére. Az eseményt, amelyen a 7 nagy magyarországi segélyszervezet képviselői közreműködésével adták át a díjakat, jótékonysági koncert és gyermekzenekari produkciók színesítették.

Megosztás E-mail