Érzelmes pillanatokat hozott a Jószolgálat-díj zsűrizése

2019. január 7., hétfő 16:32

A Jószolgálat-díj egyik alapvető célkitűzése az, hogy évente elismeréseben részesítse a szociális munkásokat, hivatásos szervezeteket és az önkéntés segítőket, civil közösségeket, akik számára mások megsegítése nem csupán munka, hanem életcél. 

Évről-évre azzal szembesülünk, hogy a díjra jelöltek élettörténeteiben csodalátra méltó emberi sorsok, motiváció és kitartás vegyül. A pályázatok megható részletei a szakmai zsűri számára is okoztak érzelmes pillanatokat. Éppen ezért rendkívül nehéz, de hálás feladat a kiválasztás folyamata. 

A Jószolgálat-díj harmadik évadában, három hónap alatt közel 800 jelölés érkezett a hivatásos szociális munkásokra, szervezetekre, önkéntes segítőkre és közösségekre. Magyarországon kívül a szomszédos országokból: Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából is többen jelöltek szociális munkásokat a rászoruló kisebbségek közvetlen környezetéből.

Január 7-én a szakmai zsűri döntést hozott a hivatásos kategórákban és az életműdíjról, továbbá felterjesztést tett az önkéntes katagóiákban az országos közönségszavazásra. Az online szavazás a Jószolgálat-díj web és Facebook oldalán, illetve az Index.hu-n zajlik majd, január 21-től február 1. között.

A díjazottaknak munkájuk elismeréseként az alábbi pénzösszeget ítélik oda:

HIVATÁSSZERŰEN VÉGZETT SZOCIÁLIS MUNKA

3 szervezet, egyenként 2.000.000 Ft
3 egyén, egyenként 500.000 Ft

ÉLETMŰDÍJ

1 egyén, 1.000.000 Ft

ÖNKÉNTESEN VÉGZETT SZOCIÁLIS MUNKA

1 közösség, 1.000.000 Ft
1 egyén, 500.000 Ft

 

A hivatalos díjátadó ünnepségre 2019. február 10-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében kerül sor.

Megosztás E-mail