Nagykövetek

Belvárosi kiállítással megnyílt a Jószolgálat-díj 2018/19-es évada

2018. szeptember 5., szerda 16:30

A Jószolgálat-díj, a példaértékű cselekedetek elismerése újra várja a jelöléseket! A jótékonyság világnapján tett sajtóbejelentést követően a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány megnyitotta a díj 2018/19-es évadát, melyben újra várják a szociális munkásokra, önkéntes segítőkre, szervezetekre és közösségekre 2018. november 30-ig a jelöléseket. A díj a szociális munkát és a rászorulók iránti felelősségvállalás fontosságát kívánja népszerűsíteni a belváros szívében kihelyezett fotókiállítással.

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében tartott megnyitón a 2018-as év díjazottjaival és pártfogoltjaikkal közösen nyitották meg az új jelölési időszakot, majd a budapesti Március 15-e téren a tevékenységeiket bemutató szabadtéri kiállítást.

Freiherr von Twickel Georg Albert, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke a Jószolgálat-díj 2016-as alapításakor olyan elismerést hívott életre, mely édesanyja, Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő életművének kíván méltó emléket állítani, aki szociális munkásként vallotta, hogy kötelességünk a rászorulók minden eszközzel való segítése.

A Jószolgálat-díj egyben egy társadalom-érzékenyítő kampány, mely széles körben igyekszik népszerűsíteni a szociális munkát, bemutatva annak mindennapi közegeit és azok nehézségeit, örömeit. Az első két év tapasztalatai, valamint az idei közel hétszáz jelölés jól bizonyítják az elismerés hiánypótló jellegét. A díjazottakat a díj partnerei, a 7 nagy magyarországi segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri választotta ki.

2018/19-es évad nagykövetei: Balla Eszter, színművész és Nyáry Krisztián, kommunikációs szakember, könyvkiadó, irodalomtörténész, akik a civil életükben is elkötelezettek a rászorulók iránti segítségnyújtás iránt. Saját eszközeikkel támogatják és népszerűsítik a díj azon céljait, hogy társadalmunk elé kerüljenek azok a történetek, melyek mindannyiunk számára példát mutatnak a rászorulók iránt való felelősségvállalásról.

Szeptember 5-től lehet jelölni a díj honlapján keresztül változatlanul az öt kategóriában: életműdíj, valamint hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka egyéni és szervezeti, közösségi kategóriákban. A jelöléseket a joszolgalatdij.hu/jeloles oldal űrlapján keresztül lehet benyújtani, 2018. november 30-ig. A pályázatok értékelése is összhangba kerül a díj céljaival, a szakmai zsűri a hivatásszerűen végzett szociális munka kategóriáiban választ díjazottakat, míg az önkéntes kategóriákban a felterjesztések alapján decemberben online szavazással a közönség választja ki azokat a személyeket és civil közösségeket, akiket érdemesnek ítél a Jószolgálat-díjra.

Az idei év díjazottjairól készített portrékból álló szabadtéri kiállítás szeptembertől várja az érdeklődőket a belváros szívében, majd vidéki városok főterein kerül kihelyezésre. A Jószolgálat-díj egy egész éves médiakampányon keresztül betekintést ad a szociális munka különböző területeinek mindennapjaiba, valamint rámutat a tolerancia és cselekvő szeretet fontosságára.


A 2017/2018-as évad díjazottjai:

Életműdíj:
Kisné Lovasi Mária

Hivatásszerűen végzett szociális munka - egyéni kategória: 
Németh Márta
Biró Dániel
Molnár-Gál Béla

Hivatásszerűen végzett szociális munka - szervezeti kategória: 
Nem Adom Fel Alapítvány
Oltalom Karitatív Egyesület
XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központ (FENO)

Önkéntesen végzett szociális munka - egyéni kategória: 
Nádudvari Péter

Önkéntesen végzett szociális munka - közösségi kategória:
Budapest Bike Maffia

Szakmai zsűri különdíja: 
Fábián Sára
Heti Betevő Egyesület

---
A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány Szekszárdon és környékén, a helyi szociális munkát végző szervezetekkel, az ott tevékenykedő egyházakkal és karitatív szervezetekkel, iskolákkal, gazdálkodó szervezetekkel együttműködésben szervez és támogat olyan sport-, kulturális-, és egyéb közösségi eseményeket, melyek célul tűzik ki a régióban élő rászoruló családok segítését. Országos és nemzetközi szinten támogat rászoruló családokat, személyeket, közösségeket, különös tekintettel a Kárpátalján élő szórványmagyarság megsegítését szem előtt tartva. Az alapítvány ezen túlmenően feladatának tekinti felhívni a figyelmet a szociális munka területein áldozatos és példaértékű tevékenységet végző személyekre, közösségekre, tevékenységük társadalomra gyakorolt hatására. Ezen tevékenységének keretében a Twickel Szőlőbirtok Kft. fő támogatásával alapította a Jószolgálat-díjat, amelyet minden évben odaítél a hivatásszerű és önkéntes szociális munka különböző területein kiemelkedő munkát végzőknek.

Megosztás E-mail